De Distilleerderij

25 Januari 2024 door Bart

Onze opzet is zeer klein: dit heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat we de tijd kunnen nemen om te perfectioneren. Dit past in onze visie: we willen constant verbeteren en zijn compromisloos in onze kwaliteit. Het nadeel zit in de 'economy of scale'. Distilleren is erg arbeidsintensief (schoonmaken!), en een run van een 150L of 2000L still is evenveel werk. Ook is uitbreiding / groei onmogelijk op onze huidige locatie.

Onze methodiek betekent dat wij herhaaldelijk het wiel opnieuw uitvinden. Dit klinkt zinloos, maar vind een wiel uit en je hebt meer verstand van wielen. Dit is precies wat wij doen, en dat is bewust. 

We hebben de laatste paar jaar veel fouten gemaakt en zullen er vast nog veel meer maken. Dat is waar je leermomenten zitten. Back to the drawing board ("destroy erase improve").

Bij de productie van gedistilleerde dranken komt veel kijken. Elke stap brengt zijn eigen uitdagingen mee, zowel praktisch als technisch. Hier proberen we in grote lijnen uiteen te zetten hoe we te werk gaan: we hebben geen geheimen (waar het distilleren aan gaat tenminste ;).

De distilleerderij was oorspronkelijk een metaalwerkplaats, een kleine transformatie :D


Hoe het was:

Hoe het is: