Welkom bij dHD!

29 Mei 2023 door Bart

Welkom! Dit is de eerste post op ons blog. Vanaf vandaag is de online, dus de kop is er af. We zullen de komende tijd met nieuwe updates komen over wat er speelt, waar we mee bezig zijn en wat de plannen zijn.

Op dit moment zijn we druk met de laatste hand aan drie producten: de klare, oude en double gin. Receptuur is vrijwel klaar, en we zijn erg happy met het resultaat! Herhaalbaarheid en consistentie zitten goed.

Binnenkort gaan we het commerciële traject verkennen. Dit is onze laatste en grootste horde (na veel hele grote horden). We houden jullie op de hoogte via dit blog.

Omdat onze producten in kleine volumes gemaakt worden en erg tijds- en arbeidsintensief zijn zullen we niet in het goedkope segment zitten. Concurreren met de 'grote jongens' is onmogelijk, voornamelijk vanwege het schaalvoordeel wat ERG zwaar weegt. Simpel gesteld: een batch draaien in onze 150L tank of zijn grote broer (450L) is vrijwel evenveel tijd en werk. Wel denken we dat we iets kunnen bieden wat een bijzonder alternatief is, en uniek in zijn soort. Ook hierover zullen we nog veel gaan posten de komende tijd.

Bart

30 December 2023 door Bart

Hallo allemaal! Hoewel er niet veel zichtbaar is gebeurd de laatste tijd is dat achter de schermen anders. We zijn bijna klaar om onze eerste batches te bottelen. Het gaat om zo'n 200 flessen (50cl) gin, oude jenever en jonge jenever. De labels zijn klaar, de flessen, kurken en shrinkcaps binnen, alleen de label machine is er nog niet. Dit is echt nodig, we hebben de eerste flessen met de hand gelabeld en hoe je ook je best doet, echt recht krijg je het gewoon niet.

Whisky gaan we voorlopig niet kunnen aanbieden, dit zullen we in een aparte blog toelichten.

Hier alvast een voorproefje. Elke fles heeft een uniek nummer (batch + serie) wat wij super cool vinden:

17 Maart 2024 door Mark

Ai ... het vorige blog ding is bijna 3 maanden oud... Toch zijn er dingen gebeurd. De Klare, Gin en de oude zijn af en we hebben een kleine voorraad van elk. Ook zijn we te koop bij op het moment 2 slijterijen in Hoorn. Mitra in de Kersenboogerd en 't Fust in het Centrum van Hoorn. Andere zullen spoedig volgen.

Mark