22 Februari door Bart
Over twee maanden zijn we al weer een jaar in de verkoop. Er is zo veel gebeurd in die tijd! Hier even een opsomming van het belangrijkste:
Nu we de markt een beetje beter leren kennen is onze conclusie dat we vol moeten gaan inzetten op vatgelagerde producten. Dat wil zeggen: Whisky en Oude Jenever. Niet alleen omdat dat de producten zijn die het beste doen, maar ook omdat daar ons hart zit. De komende jaren zullen gebruikt worden om vaten te vullen. Hier kleeft een enorm nadeel aan wat elke distillateur tegenkomt: je moet een gat in je begroting vullen. Gelukkig is hierop geanticipeerd!
Ons moutwijn recept is geperfectioneerd, en we kunnen echt zeggen, hier zijn we enorm trots op! Er zijn twee recepten: een single grain en een single malt. Beide uit 100% graan (uiteraard, anders is het geen moutwijn) en 100% 'op het graan' gedistilleerd. De moutwijnen vormen de basis voor onze whisky en jenevers. De moutwijn is tevens zeer geschikt om zelf te verouderen: je kunt eiken chips / flakes toevoegen, of het product zelf in een klein eiken vaatje laten verouderen: dit is wat wij ook doen (alleen op wat grotere schaal :)
Op zondag 16 Februari was er de 1e editie van de Stokerstocht in Leiden. Samen met nog 5 andere distillateurs werden 6 jenevers gepresenteerd op 6 verschillende horecagelegenheden. Wij vonden het echt een top event, zie het als een festival maar dan met meer variatie :) Top geregeld door Van Goyen Jeneverhuis en Team! Wij hopen op en verwachten zeker een vervolg.
Op 13 December 2024 deden we mee aan de Stokersproeverij @ Home, georganiseerd door het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam. Echt een top event, waar je een proefbox met 6 verschillende binnenlands gedistilleerde producten kon kopen, welke vervolgens online gepresenteerd weren door de makers zelf. Zie hier de video.
Dit is het voor nu, tot de volgende update!
Bart